BÜTÜN BU ESERLER TÜRKİYE İÇİN

 
20 Kasım 2015

Yapımı devam 3. Köprüdeki çalışmaları yerinde inceleyenİstanbul Boğazı Belediyeler Birliği üyesiBeşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, böyle bir geziyi gerçekleştirmelerine vesile olduğu için Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a teşekkür etti.Hazinedar, “Çok büyük bir eser.Bu topraklardaki varlığımızın nişaneleri olacak bu eserler aslında dünyada da önemli bir yere sahip. Bütün bu eserler Türkiye için.” dedi.

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği üyelerinden Beşiktaş Belediyesi Başkanı Av. Murat Hazinedar, Beyoğlu Belediye Başkanı veİstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Misbah Demircanvebirliğe üye Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’le birlikteyapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki çalışmaları yerinde inceledi. Türkiye’de son 13 yılda yapılan projelerden övgüyle bahseden Hazinedar, bu topraklardaki varlığımızın nişaneleri olacak bu eserlerin dünyada da önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Haznedar, Belediye başkanları olarak böyle bir geziyi gerçekleştirmelerine vesile olduğu için Başkan Demircan’a da teşekkür etti.

HEPİMİZİN BÜYÜK TÜRKİYE HAYALİNİ İFADE EDİYOR

Belediye başkanları olarak böyle bir geziyi gerçekleştirmelerine vesile olduğu için Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a teşekkür eden Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Tabi çok büyük bir eser. Hiç Şüphesizhepsi birer abide olan eserler Türkiye’nin dünyanın önünde büyük ülke olduğunu, hepimizin büyük Türkiye hayalini ifade ediyor. Bu topraklardaki varlığımızın nişaneleri olacak bu eserler aslında dünyada da önemli bir yere sahip.” dedi.

BÜTÜN BU ESERLER TÜRKİYE İÇİN

İstanbul’un HZ. Peygamberimizin müjdesine mahzar olmuş önemli bir şehir olduğunu da belirten Hazinedar,“İstanbul bir çağın kapanmasına vesile olan bir fethin simgesidir. Dolayısıyla üçüncü defa, hatta dördüncü defa bağlanıyor. Çünkü ilk olarak boğaz köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet köprüsüyle bağlandı. Üçüncüsü Marmaray’dı, dördüncüsü ise inşallah burası olacak. Beşincisi de yine Marmaray’ın paralelinde araç geçişleri için olacak. Her ne olursa olsun bütün bu eserler Türkiye için.” ifadelerini kullandı.

7 ÜYEDEN OLUŞAN BİRLİĞİN BAŞKANLIĞINI DEMİRCAN YAPIYOR

2002 yılında kurulan İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği yedi üye belediyeden oluşuyor. Birliğin üyeleri arasında; İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi, Fatih Belediyesi, Sarıyer Belediyesi, Beykoz Belediyesi ve Üsküdar Belediyesi bulunuyor. Birliğin başkanlığını ise Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan yapıyor.

 
 
 
 
Diğer Haber Başlıkları