DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNİ ANDIK

 
26 Temmuz 2016

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliğine üye belediye başkanları ve meclis üyeleri, 15 Temmuz da gerçekleşen darbe girişimi esnasında hayatlarını kaybeden şehitleri anmak için Taksim Meydanında bir araya geldi. Şehitler için yapılan saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programa, Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve birliğe üye belediyelerin meclis üyeleri katıldı. Protokol konuşmalarının ardından Beyoğlu Belediyesi tarafından meydana kurulan ve darbe girişiminde hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu Demokrasi Şehitleri Anıtı’na karanfiller bırakan birlik üyeleri daha sonra ortak bir deklarasyona imza atarak darbe girişimini kınadılar.

BİZİM İNSANIMIZ İHANETE ASLA MÜSAADE ETMEZ

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yaptığı konuşmasında, ülkemizin insanlarının ihanete asla müsaade etmeyen ve bundan sonra da etmeyecek olan kahraman bir millet olduğunu belirterek, “Son on günde yaşananlar şahsen beni gururlandırdı ve geleceğe ilişkin umutlandırdı. Büyük bir terör olayıyla sarsıldık ve kötü bir fotoğraf çıktı ama yanında çok ciddi ve umut verici bir fotoğraf daha çıktı. O da 79 milyon insan bu memleketin idarecilerinin ve demokrasinin yanında olduğunu, hürriyetlerinden asla taviz vermeyeceğinin de altını çizmiş oldu. Siyasi partilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz ve medyamız kim varsa herkes tek vücut oldu ve herkes net bir şekilde hürriyetlerinden yana tavır aldı bu alkışlanacak bir durum. Bugün İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği olarak bu fotoğrafı güçlendirmek ve var olduğumuzu, demokrasi nöbetimizin devam ettiğinin altını çizercesine bir araya geldik.” dedi.

“DARBE GİRİŞİMİNİ ŞİDDETLE KINIYORUM”

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Demokrasi gerçekten zor zanaat, sahiplenildiğinde değer kazanıyor ve değeri büyüyor. Ben tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, ulusumuza başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Herkese geçmiş olsun dileklerimle darbe girişimini şiddetle kınıyorum.”derken Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise “Geçen cumadan beri konuşuldu, anlatıldı ve gördük ki, Türkiye’nin hemen hemen tamamı, başta siyasi partiler olmak üzere hep birlikte melanete karşı çıktık. Karşı çıkmasak çok daha ağır bedeller ödeyecektik ama bedelin bu kadarı bile gerçekten ağır. Birlikteliği sağlarsak kim ne getirirse getirsin, topu tüfeği neyi olursa olsun insanı aşamadığı sürece hiçbir başarıya ulaşması mümkün olmayacaktır.” İfadelerini kullandı.

MİLLET VAR OLSUN, VATAN SAĞ OLSUN

Daha sonra Başkan Demircan tarafından okunan  “Millet var olsun, vatan sağ olsun” başlıklı ortak bildiride, “15 Temmuz 2016 Cuma günü, Türkiye Cumhuriyeti’nin istiklaline; demokrasimiz, huzurumuz ve birliğimize; ordumuzun çeşitli makamlarına sızan ve imkanlarını gasp eden bir çete tarafından darbe yapılmak istenmiştir. Milletimiz ilk andan itibaren, ülkesine, istiklaline ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Bu ihanete göğsünü kalkan yapmıştır. Bütün vatandaşlarımız, siyasi partilerimiz, medya kuruluşlarımız, sivil toplum teşkilatlarımız, hep birlikte bu ahlaksız kalkışmayı, birlikte püskürtmüştür.” ifadelerine yer verildi.

DEMOKRASİ NÖBETİNİ BİRLİKTE SÜRDÜRECEĞİZ

Sokaklarımıza, meydanlarımıza, gazi meclisimize; işgal kuvvetlerinin bile yapmadığı bir düşmanlıkla yapılan saldırılarda; yüzlerce insanımızın şehit olduğuna ve binlerce insanımızın yaralandığına da dikkat çekilen bildiride, Türkiye’de yaşayan 79 milyon insanımızın hepsi, can evinden vurulmuştur. Bu aşağılık kalkışmayla; milletimize, demokrasimize, ülkemize ve bütün kurumlarımıza suikast yapan,  darbeci terör çetesi ve yandaşlarını şiddetle lanetliyoruz. Hepimizin ortak paydası olan demokrasimiz ve vatanımızı ihanet şebekelerine karşı sonsuza kadar birlikte savunacağız. Böylesi antidemokratik hiçbir girişime izin vermeyeceğiz. Milletçe demokrasimizi güçlendireceğiz.  Demokrasi nöbetimizi, hiç bir ayrım yapmadan birlikte sürdüreceğiz. Şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Millet var olsun, vatan sağ olsun.” ifadeleri kullanıldı.

 
 
 
 
Diğer Haber Başlıkları