GENÇ SPORCULAR DRAGON BOAT YARIŞLARINDA KIYASIYA YARIŞTI

 
13 Mayıs 2018

Yüzlerce genç sporcu, İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Dragon Boat yarışlarında kıyasıya yarıştı. Yarışların startını veren Başkan Demircan, “Gençlerimizle birlikte hem 19 Mayıs haftasını kutladık hem de çevremize, denizimize, İstanbul boğazımıza ve Haliçimize gösterilmesi gereken duyarlılığın altını çizdik.” dedi.

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği tarafından "Kürekler suya iniyor eğlence seni bekliyor" sloganıyla bu yıl 2’ncisi düzenlenen Dragon Boat Festivali Beyoğlu Sürtüce Sahilinde gerçekleştirildi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen festival, 50’ye yakın kulübün katıldığı Dragon Boat yarışları ile başladı. İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın başlama atışını yapmasıyla başlayan yarışlarda genç sporcular kıyasıya yarıştı. Katılımcılar yarışlarla birlikte Sütlüce Parkında kurulan alanda bir birinden eğlenceli sahne gösterileri ve eğlendirici kara etkinlikleri ile keyifli bir gün geçirdi.

GÜZEL, RENKLİ BİR GÖRÜNTÜYE SAHİP OLUYOR

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, çevreye ve denizlere karşı duyarlı olunması gerektiğini vurguladı. Başkan Demircan, “İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği’nin hedefi, İstanbul’un boğazında, Haliç’te temiz bir çevre duyarlılığını artırmak üzere insanlarımızın odak noktasını olabildiğince bu değerlerimizin üzerine toplamaktır. Hem 19 Mayıs haftasını, hem İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği’nin misyonunu bir araya getirmek gibi bir düşüncemiz vardı. Güzel, renkli bir görüntüye sahip oluyor. Bu vesileyle gençlerimizle birlikte hem 19 Mayıs haftasını kutladık hem de çevremize, denizimize, İstanbul boğazımıza ve Haliçimize gösterilmesi gereken duyarlılığın altını çizdik.” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK ÖDÜL BOĞAZ KUPASI

Liseler, Üniversiteler, Belediyeler, Sivil Toplum Kuruluşları ve Spor Kulüpleri kategorilerinde gerçekleştirilen yarışlarda 1’inci olan sporcular gün sonunda düzenlenen yarışta Boğaz Kupası için mücadele ettiler.

 
 
 
 
Diğer Haber Başlıkları